14/07/2024 Mediteran Film Festival
''Hassanovi ratovi'' u konkurenciji 23. DokuFest-a
''Hassanovi ratovi'' dokumentarni film o novinaru Hassanu Haidaru Diabu scenarista i redatelja Roberta Bubala biti će prikazan na 23. izdanju Međunarodnog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma DokuFest koji će se od 2. do 10. kolovoza održati u Prizrenu.

''Hassanovi ratovi'' priča je o istoimenom novinaru, rodom iz Bejruta, koji je u Hrvatskoj ostvario zapaženu karijeru. Već kao dječak bio je na ratištu s puškom u ruci. Ostao je bez brata i prijatelja, a o traumama nije htio govoriti sve do danas. Odlučio se na snimanje filma kako bi poručio da ratovi ne rješavaju probleme. 

Uz Bubala, koji je ujedno i urednik nedjeljnog izdanja Večernjeg lista, producent Mediteran Film Festivala i Hassanov prijatelj, na filmu su surađivali i producent Mario Vukadin, direktorica fotografije Bojana Burnać, tonski snimatelj i koproducent Tomislav Bubalo, snimatelj zvuka Marko Dimić, montažer Matej Pavelić te autor glazbe Ivica Vučko.


''Hassanovi ratovi'' će biti prikazani u festivalskom natjecateljskom programu Balkan Dox. 

Inače, DokuFest je najveći filmski festival na Kosovu, a posljednjih se godina istaknuo kao jedan od najznačajnijih festivala dokumentarnog filma u regiji.  

*Fotografija: Privatna arhiva - Sa snimanja u izbjegličkom logoru Sabra u Bejrutu






Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.