06/08/2021 Mediteran Film Festival
Predstavljamo žiri koji bira najbolji dugi dokumentarac 22. MFF-a
Dafne Jemeršić, Srđan Šarenac i Tiha Gudac članovi su žirija 22. Mediteran Film Festivala u okviru dugometražnog dokumentarnog filma.   

Dafne Jemeršić je glumica, nezavisna montažerka, scenaristica i redateljica. Radila je na mnogim međunarodno nagrađivanim kratkim i igranim filmovima te je režirala i montirala nekoliko TV emisija, serijala, trailera. Srđan Šarenac više od dvadeset godina bavi se režijom i pisanjem scenarija, a njegov film "Selo bez žena" prikazan je na 65 filmskih festivala gdje je osvojio 14 nagrada. Tiha Gudac redateljica je, scenaristica i producentica. Za režiju novog dugometražnog dokumentarnog filma "Žica" nagrađena je nagradom FIPRESCI. 

Žiri u ovom sastavu, među deset filmova u konkurenciji, bira MFF Grand Prix 22. MFF-a.

DAFNE JEMERŠIĆ
Rođena je u Zagrebu gdje je i studirala glumu na Akademiji dramskih umjetnosti. Sljedećih godina kao glumica sudjelovala je s raznim redateljima u nacionalnim kazalištima i filmskim produkcijama. Nakon studija montaže u Pragu preselila se u Ljubljanu, odakle surađuje s mnogim europskim umjetnicima. Kao nezavisna filmska montažerka montirala je mnoge međunarodno nagrađivane kratke i igrane filmove, TV emisije, serijale, trejlere i glazbene spotove. Na Slovenskom filmskom festivalu 2005. godine osvojila je nagradu Vesna za najbolju filmsku montažu, a 2006. nagradu Viktor za najbolji dokumentarni film "Što ćeš raditi kad izađeš odavde?" Njezin prvi dugometražni film "Reality" osvojio je nagradu Best of the Fest na Radar Film Festivalu u Hamburgu. Sudjelovala je i kao scenarist u serijama "Kud puklo da puklo" i "Na granici". Početkom ove godine adaptirala je roman Mihe Mazzini "Zvijezde pozivaju", te je napisala i scenarij za dugometražni igrani film koji će i režirati.

SRĐAN ŠARENAC
Više od dvadeset godina bavi se režijom i pisanjem scenarija za TV i filmove. Snimio je više kratkih filmova, dokumentaraca, dokumentarnih serija i reklama. Počeo je raditi na svom prvom dugometražnom igranom filmu "Spašeni" na Binger Filmlabu u Amsterdamu, za čiji je scenarij 2006. Godine dobio scenarističku rezidenciju u Moulin D'Andeu. Njegov dokumentarni film "Selo bez žena" prikazan je na 65 filmskih festivala gdje je osvojio 14 nagrada. Dobitnik je nagrade Udruženja filmskih radnika u BiH Ivica Matić.

TIHA GUDAC
Redateljica, scenaristica i producentica iz Zagreba. Diplomirala je produkciju na Akademiji dramskih umjetnosti i ekonomiju na Sveučilištu u Zagrebu.Unazad petnaest godina nezavisno je producirala nagrađivane kratke igrane filmove i velik broj komercijalnih spotova, te je radila na raznim pozicijama u ekipama igranih, animiranih i dokumentarnih filmova i filmskih festivala. Kao gošća predavačica na području proizvodnje i režije audiovizualnih formi predavala je na visokim i srednjim školama u Hrvatskoj i inozemstvu. Kao redateljica, scenaristica i izvršna producentica je radila na nekoliko dokumentarnih serijala za  HRT. S redateljskim prvijencem "Goli" osvojila je Srce Sarajeva za najbolji dokumentarni film, te niz drugih međunarodnih nagrada i priznanja.  Za režiju novog dugometražnog dokumentarnog filma "Žica" nagrađena je nagradom FIPRESCI. Kao samostalna filmska djelatnica članica je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika, Društva hrvatskih filmskih redatelja i Hrvatskog društva filmskih djelatnika. Živi i radi u Zagrebu. 







Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.