06/08/2018 Mediteran Film Festival
Predstavljamo žiri u kratkometražnoj konkurenciji
Mirko Pivčević, Simon Panay i Dragan Komadina članovi su žirija 19. MFF-a u okviru kratkometražnog dokumentarnog filma.  

Mirko Pivčević je filmski i televizijski snimatelj. Kao direktor fotografije snimio je velik broj glazbenih spotova, reklama, dugometražnih igranih filmova, te dokumentaraca. Simon Panay je redatelj čiji je film ' Nitko ne umire ovdje' proglašen najboljim kratkometražnim dokumentarcem na 18. izdanju Mediteran Film Festivala. Dragan Komadina je dramaturg, dramski pisac, dramski pedagog i scenarist. Docent je na Odsjeku za dramaturgiju na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, te umjetnički savjetnik u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru.  

Žiri u ovom sastavu proglašava najboljim autora iz kategorije kratkometražnog dokumentarnog filma te dodjeljuje nagradu MFF projektor 'Best Short'.  

Mirko Pivčević je akademski filmski i televizijski snimatelj. Kao direktor fotografije snimio je velik broj glazbenih spotova, reklama, dugometražnih igranih filmova, te dokumentaraca. Od 2007. godine predaje na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Osvojio je brojne nagrade za najbolju kameru u zemlji i inozemstvu, među ostalim i četiri Zlatne Arene na Pula Film Festivalu. Član je Hrvatskog društva filmskih radnika i Hrvatske udruge filmskih snimatelja.

Simon Panay je francuski 25-godišnji redatelj svoj je prvi dokumentarni film Tontines, une affaire de femmes snimio u Africi 2012., a svoj drugi dokumentarac Waiting for the (t)rain dvije godine kasnije. Njegov posljednji kratki dokumentarni film Nitko ne umire ovdje, snimljen u ilegalnom rudniku zlata u Africi, prikazan je na 290 filmskih festivala diljem svijeta i osvojio je 93 nagrade. Prestižna ARP organizacija dodijelila mu je 2014. nagradu za najtalentiranijeg mladog redatelja. Trenutačno radi na svom prvom igranom filmu Dan 26.  

Dragan Komadina rođen je u Mostaru 1974. Dramaturg, dramski pisac, dramski pedagog i scenarist. Autor je niza dramskih tekstova (Ravna ploča, DrangnachWesten, DustKiller, Ajmo na fuka…) koji su praizvedeni u teatrima Sarajeva, Zenice i Mostara. Kao dramaturg surađivao je s brojnim redatelji(ca)ma (Dino Mustafić, Selma Spahić, Scott Fielding, Lajla Kaikčija, Ivan Leo Lemo). Za svoj spisateljski i dramaturški rad u kazalištu nagrađivan je na brojnim domaćim festivalima (Kazališne Igre Jajce, Festival bh drame Zenica i Susreti kazališta Brčko). Režirao je i potpisao scenarije za nekoliko dokumentaraca, od kojih svakako treba izdvojiti onaj o pjesniku i akademiku Veselku Koromanu, ovogodišnjem hrvatskom kandidatu za Nobelovu nagradu za književnost. Docent je na Odsjeku za dramaturgiju na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, te umjetnički savjetnik u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru.              






Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.