26/08/2017 Mediteran Film Festival
Četvrti dan: Nova poglavlja i čekanje pobjednika
'Poluvijek u Fukushimi'', ''Odmorište na autocesti'' i ''Buffet Željezara'' posljednji su filmovi koji će biti prikazani u natjecateljskom dijelu ovogodišnjeg Mediteran Film Festivala.



Film ''Poluvijek u Fukushimi'' odvest će nas u život nakon nuklearne katastrofe gdje japanski farmer pokušava spojiti kraj s krajem u svom samotnom životu unutar zone radijacije.



''Odmorište na autocesti'' iscrtava portret odmorišta koje je smješteno u ruralnom području sjeverne Francuske. Izgleda kao san, ispunjen šapatom misli i života onih što tu rade, kao i onih koji su samo u prolazu.

''Buffet Željezara'' bilježi kavanske razgovore vlasnika kafića prije nego ga zauvijek zatvore i otvore novo poglavlje u životu.



Posljednji dan festivala rezerviran je i za projekciju dokumentarca ''Beatles: Osam godina u tjednu – Godine turneja'', koji, uz nove intervjue sa živućim Beatlesima, kao i arhivske intervjue  s preminulim članovima, prikazuje snimke žestokih koncertnih godina. Film prati kako se legendarna četvorka počela mijenjati i rasti.

Nakon ovih projekcija, uslijedit će proglašenje pobjednika. Podsjećamo,  selektor festivala Damir Čučić izabrao je 12 dugometražnih i deset kratkih dokumentaraca, a ove godine o najboljima u dugometražnoj konkurenciji odlučuju Vlatka Vorkapić, Jorge Tur Moltó i Ademir Kenović, a u kratkometražnoj Josip Mlakić, Kyle Joseph Petty te Gordan Nuhanović.






Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.