Vijesti

25/08/2017 Mediteran Film Festival
Treći dan: Fora, Bijeli put i čudni svjetovi
MFF Fora, dječji program, filmom ''Richard roda'' otvara treći dan Mediteran Film Festivala. 

U natjecateljskom dijelu kratkometražne konkurencije bit će prikazano 7 dokumentaraca dok će u dugometražnoj konkurenciji biti prikazana dva filma.


My Life without Air (a documentary feature, directed by Bojana Burnac, produced by Restart) from Restart on Vimeo.

''Moj život bez zraka'' donosi pogled u začudan svijet čovjeka čiji se najvažniji trenutci događaju pod vodom za vrijeme samo jednog strogo kontroliranog daha. Priča je to o Goranu, svjetskom pravku u ronjenju na dah, koja prenosi osjećaj koji imamo kad zaronimo u plavetnilo.


Depth Two | trailer from heretic on Vimeo.

''Dubina dva'', drugi film u večerašnjoj dugometražnoj konkurenciji, je kombinacija svjedočanstava i snimaka mjesta na kojima suse dogodili zločini prije 17 godina. Dokumentarac je to s elementima trilera o masovnoj grobici u predgrađu Beograda. U pokušaju da otkrije, rasvijetli i dadne glas ovim pričama, i dalje zakopanima u tišini, film se, meditativnim i hipnotizirajućim stilom obraća doživljajima, mašti i osjećajima gledatelja.

U programu predstavljanja domaćih autora bit će prikazan film ''Bijeli put'' autora Zdenka Jurilja koji govori o humanitarnom konvoju koji je ratne 1993. nakon 12 dana putovanja preko vatrenih linija donio spas u Novu Bilu i Središnju Bosnu. 

Riječ je o najvećoj humanitarnoj akciji poslije Drugog svjetskog rata a nakon Bijelog puta napravljeni su humanitarni koridori za pomoć svim civilima u biH, bez obzira na naciju i vjeru.

Noćna projekcija rezervirana je za ''Planet majmuna: Rat''. U trećem dijelu popularne franšize, nakon što majmuni pretrpe goleme gubitke, u Caesaru se probude mračne misli te krene u osvetnički pohod. Nakon što se napokon nađu licem u lice, Caesar i Pukovnik sudjelovati će u epskoj bitci koja će odlučiti o sudbini obiju vrsta, te o budućnosti planeta.Copyright © 2000-2017 MFF. All rights reserved. This site is designed and powered by GCR production.