Vijesti

24/08/2017 Mediteran Film Festival
''23 grama'': Održana premijera lijepe i teške priče života
''Film je pun i lijepih i teških stvari, baš kao što je i život'', rekao je Robert Bubalo uoči premijere filma ''23 grama'' koja je održana u četvrtak navečer na platnu otvorenog kina Mediteran Film Festivala.

Priča je to o dječaku Borni, sinu redatelja Bubala, koji ne govori i ne jede i o njegovim roditeljima koje svaki dan iznova muči pitanje – kako nahraniti sina?

''Nakon njega, a sad mu je 18 godina, nitko se u BiH i Hrvatskoj nije rodio s tom dijagnozom. Kroz film prikazujemo samo jedan segment njegove borbe za život a to je njegovo konstantno odbijanje uzimanja hrane na usta'', rekao je Bubalo.

Riječ je i o posljednjem filmu kojeg je snimao Vedran Šamanović, koji je tijekom snimanja preminuo od raka.

Film je snimao i Toni Ćorić. Maja Domić potpisuje scenarij, Marijo Vukadin je montažer i producent, a koproducent je Tomislav Topić dok je montažu zvuka radio Tomislav Bubalo. 

Redatelj Bubalo zahvalio se, između ostalog, i Fondaciji za kinematografiju BiH koja je financirala projekt. 

Inače, drugog dana Mediteran Film Festivala, koji se održava do 26. kolovoza, prikazano je devet kratkih igranih filmova bh autora u programu ''BH kratka devetka'' , dok su u natjecateljskom dijelu dugometražne konkurencije prikazani filmovi ''Vječni'', o lutanju i bježanju na granicama Gorskog-Karabaha, armenskoj enklavi u Azerbajdžanu te ''Okus betona'', o sirijskim građevinarima koji grade zgradu u Bejrutu dok se istodobno njihovi domovi u Siriji granatiraju. Prikazan je i 'dokumentarac 'Osjećaj veći od ljubavi'' o libanonskim prosvjedima. 

U kratkometražnoj konkurenciji je prikazano pet dokumentaraca dok je noćna projekcija na otvorenom bila rezervirana za film ''Pričest'' u sklopu HBO Adria programa. Copyright © 2000-2017 MFF. All rights reserved. This site is designed and powered by GCR production.