Vijesti

14/08/2017 Mediteran Film Festival
MFF SCHOOL započeo s radom
Krenule su radionce MFF Schoola koje bi do otvaranja MFF-a trebale snimiti dva kratka igrana filma. Na natječaj je pristiglo 13 zanimljivih scenarija od kojih su, nakon prezentacije, odabrana dva radnih naslova Potraga i The Grey Area. Scenariji su trenutno u fazi razrade i predprodukcije. Filmski set se 17. kolovoza seli na prostor Parka prirode Blidinje gdje će završiti snimanje, a po povratku u Široki Brijeg radit će se na montaži i postprodukciji. Glumce i filmsku ekipu činit će 50-ak srednjoškolaca iz Amerike (ukupno 12) i zapadne Hercegovine od koji su neki prvi put na radionici ali su uspješno završili tečejeve za početnike.
Šest predavača koji dolaze iz Američkog filmskog kampa za mlade Outside The Lens (San Diego),   Filmske produkcije Rough Cut Productions (Philadelphia) i YouTuba (Los Angeles) prenijeti će mladima filmsko znanje kroz MFF School radionice. Voditeljica radionica je Američka filmska redateljica Lucy Eagleson, a napominjemo da je većina predavača završila najprestižniji studij za film na sveučilištu u Californiji (University of Southern California).



Most: Najnagrađivaniji film s MFF Schoola

Inače dosadašnji filmovi nastali na našim radionicama odnijeli su prve nagrade na međunarodnim festivalima djece i mladeži u Karlovcu (Four River Film Festival - Grand Prix i Nagrada publike) i u Dubrovniku na Mediteranskom filmskom festivalu djece i mladeži (DUFF - prva nagrada za najbolji krartki igrani film). Filmovi nastali na radionicama prikazuju se na velikom broju festivala djece i mladeži. Ove radionice se odvijaju uz potproru Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u BiH koje ujedno daje podršku i festivalu. Filmovi koji budu realizirani ove godine biti će premijerno prikazani na otvaranju 18. Mediteran Film Festivala.


Copyright © 2000-2017 MFF. All rights reserved. This site is designed and powered by GCR production.